Despre primul băutor de cafea de la noi. Unde și de ce greșește Ion Neculce
noiembrie 15, 2018
Când au apărut cartofii prăjiți în România. Primele două rețete
noiembrie 15, 2018
Despre primul băutor de cafea de la noi. Unde și de ce greșește Ion Neculce
noiembrie 15, 2018
Când au apărut cartofii prăjiți în România. Primele două rețete
noiembrie 15, 2018

Așa cum am mai precizat, prima cafenea este inaugurată în București în 1667 și am putea spune că de aici începe istoria băuturii energizante în România. Cum lichidul aromat a fost primit cu entuziasm de cam toate popoarele, tehnologia de resort s-a dezvoltat în paralel cu cererea din ce în ce mai mare.

Astfel, la aproape două secole de la menționarea primului local specializat, un antreprenor dibaci din Hanul Roșu aduce la București și prima râșniță de cafea. Cum reclama e sufletul comerțului, își face publicitate în ziarul “Vestitorul Românesc”.

Astăzi la 10 ale lunii iulie, au sosit aci în Capitală o moară de cafea englezească care scoate într-un ceas 10 oca cafea pisată. Şi cine vor fi doritori sau de a lua cafea gata sau de a aduce cafea s-o piseze va şti că preţul este de jumătate de sfanţ de a se pisa pe oca, iar de a lua pisată gata 7 lei. Şi cine va fi doritor să se adreseze la Hanul Roşu” – Vestitorul românesc, 1849

Dacris.ro vă recomandă Franke FoamMaster 850. u ajutorul sistemului FoamMaster ™, Franke a redefinit în totalitate cafeaua profesională. Datorită ecranului senzitiv mare, operarea unității devine o experiență minunată. Interfețele utilizator personalizabile, meniurile adaptabile și plasarea simplă a mesajelor publicitare revoluționează interacțiunea cu mașina de cafea. În interiorul aparatului, componentele puternice vă asigură o cremă perfectă, o spumă delicioasă de lapte și o varietate mare de băuturi.

Foto credit & copy; Robert Malota | Dreamstime.com