Cum să păstrați preparatele prăjite în cele mai optime condiții
noiembrie 16, 2018
Avantajele cuptoarelor cu microunde de mare viteză
noiembrie 16, 2018
Cum să păstrați preparatele prăjite în cele mai optime condiții
noiembrie 16, 2018
Avantajele cuptoarelor cu microunde de mare viteză
noiembrie 16, 2018

S-ar putea să fi auzit unele dintre promisiunile îndrăznețe pe care producătorii de echipamente le-au făcut despre aceste cuptoare de mare viteză, dar parcă nu poate fi posibil, nu-i așa? Gătiți de trei ori mai repede decât în cuptoarele convenționale? De cinci ori mai repede sau de cincisprezece ori mai repede? Sună ciudat, dar acesta ar putea fi noul val de bucătăria de viteză. În acest articol vă vom explica noile tehnologii asociate cu cuptorul de mare viteză și vă vom arăta în unele avantaje și dezavantaje. Acum să aflăm dacă bucătăria dvs. ar beneficia de acest tip de tehnologie de gătit cu viteză mare.

Cuptoarele de înaltă viteză fabricate de Amana și în special gama xpress-iq comercializate la noi prin dacris.rocombină tehnologia cu microunde cu tehnologia convecțiilor pentru a face gătirea mai rapidă și de a obține o rețetă individuală. Producătorii au adăugat o formă de convecție concentrată. Acest pachet se numește gătit prin accentuare și căldură radiantă, ceea ce accelerează procesul de gătire. Ca urmare a acestei tehnologii, un filet mignon de 225 gr. va dura doar trei minute față de 12 minute într-un cuptor cu convecție standard. În plus, în doar două minute prăjiturile gustoase cu un interior simplu și un exterior umed sunt pregătite pentru a fi servite. Și lista nu se termină acolo. pizza, hamburgerii, pieptul de pui, cartofii prăjiți, somonul și pâinea pot fi preparate de la 30 de secunde până la trei minute.

Cu amprenta mică a majorității modelelor, puteți pune aceste cuptoare practic oriunde s-ar afla și un cuptor cu microunde standard (cu toate acestea există excepții în funcție de modelul selectat). Cea mai importantă caracteristică este că acest tip de cuptor nu necesită un capac! Cele mai multe modele vin cu un convertor catalitic aprobat de UL (unul dintre laboratoarele de testare a OSHA), făcându-le cuptoare cu adevărat fără curenți.

 

Avantaje

Alimentele sunt gătite de 15 ori mai rapid;

Crește gradul de reținere a umidității datorită gătitului concomitent;

Sunt programabile pentru meniul standard, reducând procesul de gătire;

Necesită forță de muncă mai puțin calificată ca urmare a programabilității;

Mai multe feluri mâncare pot fi preparate la comandă;

Nu este nevoie de hotă;

Nu este nevoie de vase speciale.

Combinația de calități ale cuptoarelor de mare viteză le face deosebit de convenabile pentru operațiile care doresc un meniu extins de elemente cu un volum relativ scăzut. Candidații potențiali sunt cafenelele, barurile, localurile pentru gustări, bistrourile, micile magazine cu amănuntul, chioșcurile alimentare, bucătăriile de țară, bucătăriile destinate meniurilor limitate și magazinele convenționale. Practic, oricine care nu are acces la o bucătărie cu servicii complete și dorește să ofere clienților lor o mâncare de o calitate superioară, fără a instala un acoperiș ar fi un bun candidat pentru acest tip de cuptor. Un alt loc ar fi o bucătărie care dorește doar flexibilități suplimentare pentru a-și îmbunătăți linia de echipament.

Cuptoarele de mare viteză sunt capabile de prăjire, de coacere, de a face grătare și de a găti la abur și sunt limitate doar de mărimea acestora. Aceste cuptoare de gătit accelerate produc rezultate de înaltă calitate pentru majoritatea produselor alimentare. Cercetați cele mai potrivite pentru dvs., comparând diferiții producători, gama de opțiuni oferite de diferitele modele, făți atenți la dimensiunile diferite atât de interior cât și de exterior și, după cum am menționat mai devreme, uități-vă la varietatea de tehnologii pentru felurile pe care doriți să le produceți pentru a vă asigura că produsele sunt compatibile și că se încadrează în modelul cuptorului pe care l-ați selectat.

Deci, pentru cei care doresc să accelereze producția și / sau să ofere o gamă mai largă de feluri în meniu sau ar dori un cuptor și nu doresc să instaleze un acoperiș, au spațiul redus sau funcționează într-un loc închis cum ar fi o bucătărie clasică mică, un cuptor de mare viteză poate fi răspunsul!

Sursa: clarkfoodserviceequipment.biz