noiembrie 16, 2018

Cum cabinetele de păstrare pot ajuta operatorii să crească numărul de clienți

E 12.30, suntem în mijlocul celei mai aglomerate ore și tocmai acum, iată, un autobuz plin cu clienți înfometați. Ar trebui să fie o priveliște minunată, […]
noiembrie 16, 2018

Christ Ionnin – Bucătăria română (1865), prima carte a editurii GastroArt

Ne-a luat ceva timp, dar am răzbit. La aproape un an de când am lansat gastroart.ro, am demarat un alt proiect, zicem noi, firesc: Editura GastroArt. […]
noiembrie 16, 2018

Ponturi pentru restaurante. 5 greseli de evitat in timpul prajirii alimentelor

Gastroart.ro și dacris.ro vă recomandă friteuzele deschise sau cele sub presiune Henny Penny. Astăzi vă prezentăm cele cinci mai greșeli pe care le puteți evita atunci când prăjiți alimente.  […]
noiembrie 16, 2018

De ce recomandăm friteuzele sub presiune

Gătim mâncare în ulei din secolul V îen, în Grecia antică. În jurul anului 400, cartea de bucate scrisă de Apicius oferă o rețetă pentru pui […]
noiembrie 16, 2018

Pont pentru restaurante! Folosiți de patru ori mai puțin ulei

Idei noi, dezvoltate în laboratoarele chefilor și a oamenilor de știință, aduc beneficii gătitului. Cu toții știm, în bucătărie, că mai multă căldură gătește mâncarea mai […]
noiembrie 15, 2018

Când au apărut cartofii prăjiți în România. Primele două rețete

Paternitatea cartofilor prăjiți, pai, franțuzești (french fries/ pommes frites) este disputată de către francezi și belgieni și probabil că nimeni, niciodată, nu o să pună punct […]
noiembrie 15, 2018

Prima râşniţă de cafea din Bucureşti

Așa cum am mai precizat, prima cafenea este inaugurată în București în 1667 și am putea spune că de aici începe istoria băuturii energizante în România. […]
noiembrie 15, 2018

Despre primul băutor de cafea de la noi. Unde și de ce greșește Ion Neculce

Am furat la start. Cam așa stă treaba cu primul nostru băutor de cafea care a gustat-o la Stambul înainte ca ea însăși să ajungă acolo. […]
GDPR
× Info! Sunt de acord sa apar in statisticile Google Analytics ale website-ului. De acord Nu vreau